Jämför bilförsäkringar och spara kosing

Jag har haft bil i hela mitt liv, ända sedan jag fick körkort och har hållit mig från att vara med om en olycka ända sedan dess. När jag var yngre så fanns det naturligtvis inte så många försäkringsbolag som det finns idag, så jag tog helt enkelt samma som mina föräldrar hade. Det var inte mycket att tänka på och jag var glad och körde min bil. Men i förra veckan sa en kollega till mig att jag absolut borde fundera på att jämföra bilförsäkringar och kanske byta. Jag tänkte naturligtvis att det var ren rappakalja. Jag som hade varit lojal och skadefri i så många år nu. Naturligtvis borde jag haft en riktigt bra bonus på min bilförsäkring. Dock fick jag snart reda på annat.

Min kollega rekommenderade mig att gå in på http://www.insplanet.com/ som är en sida som jämför bilförsäkringar. De skulle med bara ett fåtal uppgifter kunna ta fram den billigaste försäkringen till min bil. Jag gick naturligtvis in på sidan för jag hade ingenting att förlora. Väl inne på sidan var det mycket enkelt att förstå att det enda som behövde skrivas in var information om mig själv, min adress, vilken bil jag har och hur jag kan parkera min bil. Jag gjorde det och fick strax klart för mig att trots att jag fick bonus med mitt nuvarande försäkringsbolag, så skulle det bli mycket billigare att byta. Saken var biff, jag bestämde mig för att byta direkt.

En annan bra sak var att det försäkringsbolag som rekommenderades var detsamma som jag har tecknat hemförsäkring med. Så vitt jag vet brukar försäkringsbolag vara glada i att man samlar sina försäkringar hos dem. På så sätt kommer mina försäkringar att bli ännu billigare.